Menu
 • Oog van de meester
  voor beginners en gevorderden
  Oog van de meester
 1. Rutger Mensen

  Mijn naam is Rutger Mensen. Sinds 1993 ben ik golfprofessional.

  Ik woon in Bavel en heb twee zoons Pepijn en Pelle. Sinds 2009 ben ik bijna dagelijks bij Golfvereniging Albatross aanwezig voor het geven van individuele golflessen , clinics , groepslessen, themalessen en cursussen voor het behalen van hcp 54.

   

  Na een intensieve hockey- en tenniscarriere ben ik net als velen pas op latere leeftijd in aanraking gekomen met de golfsport. Binnen 3 jaar had ik de 2-jarige opleiding tot PGA professional achter de rug. In het begin was het vooral heel hard proberen te slaan ( 4e van Nederland ) maar later besefte ik dat golfen meer was dan hard slaan en er een behoorlijke dosis tactiek ( course management) bij kwam kijken.

   

  Professional opleiding

  In eerste instantie heb ik een sportopleiding aan het CIOS gevolgd en heb ik tennisles en hockeytrainingen gegeven.

  Na 3 jaar jaar golfen had ik dus de opleiding B gehaald en kon ik na mijn stage bij Albatross ( 1991-1993) zelfstandig aan het werk bij de Suykerberg in Teteringen. Na een aantal jaar overgestapt naar Oosterhout om te leren van Cees Renders ( bondscoach) en mijn A opleiding te halen. Toen ik A professional werd kreeg ik de mogelijkheid om Head-Professional te worden op Gofpark Almkreek.

  En na 12 jaar maakte ik weer de overstap naar waar ik ooit was begonnen “Golfvereniging Albatross”. In 2018 heb ik de TPI (Titleist Performance Institute) opleiding gevolgd. Zij hebben na jaren onderzoek, in eerste instantie bij de topspelers, ontdekt dat het vrijwel onmogelijk is om iedereen dezelfde swing te leren. Tevens hadden ze belangrijke ideeën over het ontstaan van blessures en hoe er mee om te gaan in de golfsport. Iedereen heeft een ander lichaam en dus ook een andere swing . De mogelijkheden van iedere speler kunnen door middel van tests worden onderzocht. Mocht het nodig zijn kan een TPI opgeleide fysiotherapeut belemmeringen voor de golfswing verhelpen en een TPI personal trainer het lichaam versterken. Een TPI golfleraar kan de test doen en adviseren wat de beste swing en beste trainingsmethodes zijn voor ieder individueel.

   

  Golfles geven omvat diverse facetten

  Het vooruithelpen van golfliefhebbers op ieder nivo geeft mij veel voldoening.

  Jaarlijks worden er diverse lestypes en activiteiten aangeboden zoals

  thematrainingen, inlooplessen en golfreisjes. Op de site en in de nieuwsbrief zult u regelmatig leuke aanbiedingen tegenkomen.

  Hopelijk zie ik u snel eens op Albatross!

 1. *