Menu
  • Negen holes
    Uitdagend voor elke speler
    Negen holes

Handicarts

Stichting Vrienden van Handicart

Een Nederlands initiatief (sinds 1986), heeft als doelstelling om spelers met een mindere mobiliteit in staat te stellen de Golfsport tot op hoge leeftijd te blijven beoefenen.

De Stichting plaatst op verzoek op Golfbanen Handicarts welke tegen een zeer gereduceerd bedrag kunnen worden gehuurd, voorwaarde is dat men in het bezit moet zijn van een gebruikerspas. Voor het aanvragen van een Handicart gebruikerspas, liggen formulieren “achter de Bar” en zijn een pasfoto, een medische verklaring een vereiste en wijst de bijgevoegde beschrijving voor zich. Begin 2012 waren er 16200 pashouders en het aantal stijgt jaarlijks met 15 tot 20% Een pashouder doneert jaarlijks een vrijwillige  bijdrage van +/- € 50 aan de Stichting, Albatross heeft gekozen voor eigen Carts om niet afhankelijk van de Stichting te zijn hoewel we onze Carts wel ter beschikking stellen aan pashouders overeenkomstig de procedure en tarieven van de  Handicart Stichting. Voor het in stand houden van de kwaliteit en aantal Carts betaalt ieder lid jaarlijks een klein bedrag (in de contributie) aan Albatross.

 

De huidige tarieven op vrijwel alle banen zijn: € 4,50 p.p. voor pashouders en een passagier zonder gebruikerspas betaalt € 7,50 euro. Om de zekerheid te hebben is reserveren een must.

 

Zijn er vragen omtrent de handicarts of wil je de stichting met een donatie ondersteunen, ga dan naar www.handicart.nl

U kunt ook bellen of mailen met Dolf Hof, telefoon 06-53393526, e-mail: d.hof@wxs.nl