Menu
 • Negen holes
  Uitdagend voor elke speler
  Negen holes

Tabellen

VAN ASPIRANT-LID NAAR EGA EXACT HANDICAP

 

Aanmelding

U meldt zich aan bij de Pro voor golflessen. Samen met de Pro stelt u een verzoek aan het secretariaat op om U aan te melden als aspirant lid. U bent dan nog geen lid van Albatross of de NGF, maar krijgt wel een NGF-nummer.

 

Baanpermissie 

De vereniging biedt U theorielessen aan als voorbereiding op het golfregel-examen.
In overleg met u wordt een datum vastgesteld waarop u examen kunt doen.

Na een aantal golflessen en het behalen van het golfregel-examen beoordeelt de Pro of U geschikt bent voor baanpermissie. Nadat u lid geworden bent mag U dan met baanpermissie door de baan: 

 • Met een mentor of lid met maximale handicap 36
 • Alleen; met aandacht voor adequate snelheid
 • In een flight van 2, waarvan de handicap totaal niet meer is dan 108, het baanpermissielid is verplicht af te slaan van de oranje tee.  

Handicap

Als de resultaten van de oefenrondes aangeven dat HCP 54 haalbaar is dan kunt U een Qualifyingkaart gaan lopen. Als marker is dan een mentor verplicht (zie lijst overzicht mentoren op het publicatiebord). Voor het behalen van handicap 54 moet U uitgaande van handicap 54, op 9 holes 18 punten hebben behaaldIs het resultaat bijvoorbeeld 20 punten, dan is clubhandicap 52 gehaald. U ontvangt van de NGF een handicap pas. 

U kunt nu om de handicap te verbeteren door de baan lopen en met een speler met minimaal handicap 54 als marker Qualifying kaarten lopenHierbij dient rekening gehouden worden dat de maximale handicap van de flight met 2 spelers 108 en voor een flight met 2 en maximaal 4 spelers 96 mag zijn.

 

Jaarlijkse herziening Handicap
Aan het eind van ieder jaar wordt  uw handicap herzien.
Dit houdt in dat aan de hand van de scores van het afgelopen jaar gekeken wordt of uw handicap gecorrigeerd moet worden.
Hiervoor is het noodzakelijk dat u minstens 4 qualifying kaarten per jaar in moet leveren.
Details hierover kunt u vinden op de site van de NGF mbv de volgende link:   www.golf.nl/-/media/pdfs/oud/vragenoverdejaarlijkseherziening.pdf


Van competitiespelers (m/v) wordt verwacht dat er wordt deelgenomen aan minimaal 4 door Albatross georganiseerde qualifying wedstrijden per jaar.

 

CBA - Computed Buffer Adjustment

Soms wordt een ronde golf gespeeld onder omstandigheden die niet ‘normaal’ zijn in vergelijking met die van de Course Rating van de baan, bijvoorbeeld door extreem slechte weersomstandigheden. Wanneer dat de handicap van een speler op een niet-correcte manier zou beïnvloeden, vindt een aanpassing van de bufferzone ter compensatie plaats. Bij de CBA-berekening wordt de prestatie van het totale spelersveld vergeleken met de berekende verwachte prestatie van deze spelers onder ‘normale’ omstandigheden. Indien de prestaties buiten bepaalde grenzen vallen, wordt een aanpassing gemaakt van de bufferzone van de individuele speler.

 • De aanpassing kan resulteren in een opwaartse bijstelling van de limieten van de bufferzone indien de prestaties van het veld veel beter zijn dan verwacht, of
 • De aanpassing kan resulteren in een neerwaartse bijstelling van de limieten van de bufferzone indien de prestaties van het veld veel slechter zijn dan verwacht.
 • Daarnaast kan het gebeuren dat de omstandigheden zo extreem zijn dat, nadat de CBA is toegepast, alleen van spelers die beter dan hun handicap hebben gespeeld de handicap wordt verlaagd (= RO - reductiononly).

Meer informatie over de berekening van de CBA kunt u vinden op de site van de NGF

 

9-holes Dames9-holes Heren

18-holes Dames18-holes Heren