Menu
  • Kleinschalig en gezellig
    Prachtige holes, tussen bomen en vijvers
    Kleinschalig en gezellig

Historie

 

Bekijk onze historie

Historie Golfvereniging Albatross

 

Golfvereniging Albatross is ondergebracht in de Stichting Bosdal, welke Stichting als rechtspersoon voor de Vereniging optreedt.  De golfbaan van Albatross is ontworpen door de Nederlandse baanarchitect Alan Rijks.

 

Golfvereniging Albatross is 15 april 1987 opgericht door een aantal hockeyvrienden uit Breda waarvan Paul Steverink de initiatiefnemer was.De eerst gekozen voorzitter was John van Baardwijk.

 

Op dat moment was er nog geen golfbaan. Er werd geoefend rondom de hockeyvelden van Zwart/Wit en uitgeweken naar golfbanen in de omgeving.

 

De Bredase Golfvereniging Albatross koos in november 1988 voor de huidige locatie, het voormalige hockeycomplex van de gemeente Prinsenbeek, in afwachting van een 18 holesbaan aan de rand van het Mastbos, genaamd ‘t Hout.

 

Door tegenwerking van milieugroepen is dat plan nooit doorgegaan.

In augustus 1989 waren de eerste 3 holes bespeelbaar, waarna in september 1990 de volgende 3 holes en in 1992 totaal 9 holes beschikbaar waren.

Het toenmalige hockeyclubhuis werd in 1996 gerenoveerd en uitgebreid en na enkele aanpassingen is het nu ons huidige clubhuis, gelegen als een klaverblad in het midden van de baan.

 

In 1997 werd door de NGF de A-status verleend.

Later zijn er een nieuwe drivingrange, machine- en buggyloods gebouwd. De laatste aanpassingen zijn nieuwe terrassen, trolley- en toiletruimten geweest.

 

Dit alles gelegen op het   landgoed Bosdal, gesticht in 1648 door jonkheer Cannaerts en later bewoond door graaf van Bylandt. In 1946 werd het gekocht door een fam. Korteweg die het pand helaas heeft gesloopt en in 1968 kwam het landgoed in bezit van de gemeente Prinsenbeek.         

 

Na de annexatie van de gemeente Prinsenbeek ligt de golfbaan weer op Bredaas grondgebied.

 

Albatross, met deze vogel als logo, is een Vereniging met een 9 holes golfbaan, waar het plezierig is om lid te zijn.

Verberg
  • *