Menu
  • Blijf op de hoogte
    Blijf op de hoogte
Sijmen en Barbara kampioenen 2019

Sijmen en Barbara kampioenen 2019

Barbara Gijsbers en Sijmen van Hoven hebben het strokeplay kampioenschap 2019 gewonnen. 

Bij de heren werd Sijmen van Hoven voor de tweede achtereenvolgende keer winnaar strokeplay. Over drie speeldagen had hij uiteindelijk de minste slagen nodig. Na twee speeldagen stond Jan Goossens schijnbaar onaantastbaar bovenaan, na twee solide rondes van 79 slagen.

Op de beslissende derde speeldag, zondag 8 september, ging Jan met 90 slagen onderuit. Hole 17 bleek met 10 slagen zijn Waterloo.

Sijmen beleefde op de laatste speeldag juist zijn hoogtepunt en voltooide de 18 holes in slechts 78 slagen. Die score bleek net voldoende voor de eindoverwinning. Sijmen passeerde Jan en eindigde met één punt voorsprong op 247 slagen. Dat waren er overigens 11 meer dan in 2018.

Bij de dames was de eindstrijd niet minder spannend. Roos Kuijper stond na twee speeldagen met 177 slagen op kop, 3 slagen los van onmiddellijke concurrent Barbara Gijsbers. 

Barbara sloeg op de laatste speeldag toe met een ronde van 93 slagen, daar waar Roos er 100 nodig had. Daarmee pakte Barbara de eindzege, met een eindstand van 273. Titelverdediger Corry Meulemans deed dit jaar niet mee. 

De derde plaats bij de heren werd veroverd door Robin Boot, bij de dames door Pascale van Hoef.

8 september 2019