Menu
  • Blijf op de hoogte
    Blijf op de hoogte

Beekse Masters 2021

 

Historische Beekse Masters 2021 met trotse winnaars.

Met een uitstel ( corona-perikelen ) van een jaar werden jl. zondag 1 augustus voor de 6e keer de Beekse Masters verspeeld op de baan van Golfvereniging Albatross in Prinsenbeek.

Het werden historische Masters. In totaal 88 deelnemers ( waaronder 68 leden ) streden in twee “shifts” om de felbegeerde Beekse Masters wisselbokaal. Nieuw dit jaar werd er ook gestreden om de Toon Lauwen wisseltrofee. Deze bokaal is vernoemd naar de onlangs overleden en veel geroemde parkmeester van onze baan.

Zowel in de dames- als de heren wedstrijd was er sprake van 2 handicap categorieën resp. 0 tot 19.9 en 20.0 tot 40.0. Spelers met een handicap hoger dan 40.0 speelden in de 2e categorie.

Reglementair was vastgelegd dat de winnaar van de Beekse Master zou komen uit de lage handicap categorie.

De winnaar van de Toon Lauwen bokaal was de speler / speelster die de beste bruto score realiseerde over 18 holes en speelde dus “tegen” de baan- zonder extra slagen.

De weersvoorspellingen werden vooraf en tijdens de wedstrijd door menigeen en frequent geraadpleegd, waarbij velen dachten dat Pluvius in de middag huis zou houden. Hoe anders zou dat uitpakken.

Nadat de beide greenkepers in de (erg) vroege ochtenduren ( 05:30 uur) de greens van de dauw hadden ontdaan en hadden gerold ( de stimp was 8.0 ) stond vanaf 07:00 uur de wedstrijdtafel open en stonden de deelnemers aan de ochtend wedstrijd in een rij te wachten op hun scorekaart – golfgadgets – bon voor koffie met gebak en kaart voor consumptiegebruik. Liefhebbers voor de BBQ later op de avond kregen een groen polsbandje mee.

Kort na de shotgun start om 08:00 uur werden de 44 deelnemers van de ochtend “verrast” met de nodige forse regenbuien en sierden de kleurrijke parapluis de baan. Ook dit was historisch. Nog niet eerder hadden we regen bij de Beekse Masters. Na afloop zou blijken dat deze weersomstandigheden van invloed waren op de scores van de ochtend wedstrijd versus die van de middag editie, die ( m.u.v. een beetje regen bij de start ) droog en zonnig was.

De middagwedstrijd begon om 13:30 uur met de resterende 44 liefhebbers, die hun wedstrijd rond 18:00 uur beëindigden.

Daarna begon het rekenen, waarbij alras bleek dat de Beekse Masters op de grote “Van Hoef show” zou gaan lijken. Nog niet eerder in de korte historie van de Beekse Masters kwamen de prijzen zo vaak bij één familie terecht.

De uitslagen lieten verder zien dat (net als bij de onlangs gehouden matchplay kampioenschappen) de jongere garde met de eervolle prijzen ging strijken.

In totaal werden er 10 birdies gescoord. Dat waren er in de voorgaande jaren overigens beduidend meer en de dames bleven wat achter t.o.v. de heren.

De uitslagen en scores :

De gezamenlijke Neary ( hole 2 en 11 ) was voor Pascale van Hoef.

De longest drive voor de heren ( hole 5 en 14 ) was voor haar zoon Olivier van Hoef.

De longest drive voor de dames ( hole 5 en 14 ) was voor Pascale van Hoef.

De nrs. 1 tm. 3 van de verschillende categorieën waren:

Categorie:

Plaats

Naam:

Stableford punten:

0 – 19.9 heren

1

Olivier van Hoef

39 ( 2e 9 – 21 )

 

2

Sijmen van Hove

39 ( 2e 9 – 19 )

 

3

Toine van Nijnatten

38

 

 

 

 

20.0 – 40.0 heren

1

Joost Koks

42

 

2

Ad Korving

38

 

3

Guido de Buck

37

 

Categorie:

Plaats

Naam:

Stableford punten:

0 – 19.9 dames

1

Ellen Bakkeren

35 ( 2e 9 – 17 )

 

2

Marjo Machielsen

35 ( 2e 9 – 16 )

 

3

Pascale van Hoef

34

 

 

 

 

20.0 – 40.0 dames

1

Jeanne Boeren

38

 

2

Els Pepping

36

 

3

Gertie Smits

30

 

De uitslag van de wedstrijd om de Toon Lauwen bokaal was:

  1. Sijmen van Hove 74 slagen ( slechts 4 boven de baan )

 

De foto op de bekende brug van de winnaars maakte het plaatje compleet:

Rechts Ellen Bakkeren en links Olivier van Hoef. In het midden Sijmen van Hove

Wat ook historisch was, was het groot aantal deelnemers aan de BBQ. (gelukkig goed weer). Maar liefst 73 personen namen deel aan het BBQ buffet, wat tot in de puntjes was verzorgd door het personeel van restaurant Woods. Alle deelnemers aan de BBQ waren zeer te spreken over de gastvrijheid, kwaliteit en gezelligheid (en dan te weten dat de “maestro” himself op vakantie was). Doordat het zo gezellig was ging het licht tegen 22:30 uur uit

Voor de organisatie klonken de vele complimenten van de deelnemers aan de golfwedstrijd en de BBQ dan ook als muziek in de oren.

Cor, Ger en Wout spreken hun dank uit aan alle deelnemers van de 6e Beekse Masters en hopen jullie allen weer in goede gezondheid te mogen begroeten in 2022 als de 7e Beekse Masters wordt verspeeld.

We zullen jullie tijdig informeren over datum en inhoud van de 7e Beekse Masters.

Met vriendelijke groet,

Cor, Ger en Wout

2 augustus 2021