Menu
  • Oog van de meester
    Voor beginners en gevorderden
    Oog van de meester

Hoe behaal ik het beste mijn handicap 54 (golfvaardigheidsbewijs)?

 

Stap 1: inschrijven als startende golfer

Heeft u nog geen handicap-54? Via het inschrijfformulier schrijf je je in als startende golfer. Je kunt dan kiezen uit het volgen van het programma van Golfstart 1 (6 groepslessen voor € 99,-) op onze vereniging of voor maatwerk door onze Pro, Rutger Mensen (06-23003911). Geen snelle spoedcursus maar in kleine groepen een gedegen opleiding met veel persoonlijke aandacht. Rutger is TPI-gecertificeerd wat inhoudt dat hij jouw swing afstemt op de mogelijkheden van je lichaam en een swing traint om een constante bal te slaan en blessures te voorkomen. Immers achteraf is afleren van fouten niet heel erg eenvoudig.

 

Stap 2: Behalen van Golfbaanpermissie

Golfbaanpermissie krijg je in het algemeen al na een aantal lessen en als je een aantal baan- en veiligheidsregels kent. De Pro bepaalt of je klaar bent bent om golfbaanpermissie te krijgen. Wij registreren je hiervoor bij de NGF met Albatross als homecourse. De kosten hiervoor zijn € 29,50 voor het eerste jaar. De Pro vraagt een pasje voor onze baan aan. Je kunt dan twee maanden gebruik maken van onze baan in de daluren (na 14.00 uur) met toestemming van een mentor van de club in een flight van 2, met een handicap die niet meer is dan 110 bij elkaar. U betaalt het gereduceerde 9 holes introductietarief van € 20,- bij de caddiemaster. 

 

Stap 3: Behalen Regelexamen

De golfregels leer je via regellessen bij Albatross en deels zelf online. Als je de regels voldoende onder de knie hebt, doe je examen op je club. Het examen behandelt vooral veel voorkomende situaties in de baan. Eenmaal gehaald is het golfregelexamen onbeperkt geldig.

(dus ook als je tijdelijk gestopt bent met golf)

 

Stap 4: Registratie handicap 54

 Na het behalen van de baanpermissie en regelexamen, ontvang je een digitale NGF-pas die je kunt activeren in de app GOLF.NL. Je krijgt tevens toegang tot De Golf Academie, een digitaal platform waar je je golfregelkennis kunt testen, filmpjes kunt bekijken van oefeningen en je kaarten en rondes kunt invoeren. Mocht je nog geen lidmaatschap van onze club willen, dan kun je met de HCP registratie op banen spelen die geen lagere handicap vereisen. Mocht je meteen een lidmaatschap kiezen, dan speel je de eerste 2 maanden gratis want wij willen goed opgeleide startende golfers graag bij onze vereniging hebben!

 

Stap 5: Op weg naar topgolf

Je zult gaan merken dat het verlagen van de handicap niet eenvoudig is. De NGF (Koninklijke Nederlandse Golf Federatie), PGA Holland (Professional Golfers Association) en NVG (Nederlandse Vereniging van Golfaccommodaties) hebben een '9-stappenplan' ontwikkeld naar topgolf. Dit is een methodiek waarmee je stapsgewijs beter kunt worden.

Onze Pro, Rutger Mensen (06-23003911) die PGA-AB en TPI is gecertificeerd,

kan je hierbij goed van dienst zijn. Zie tarieven.