Menu
 • Kleinschalig en gezellig
  Prachtige holes, tussen bomen en vijvers
  Kleinschalig en gezellig

Over ons

Golfvereniging Albatross is een kleine club, met negen holes. Desondanks zijn we groots in datgene wat we te bieden hebben. De baan is prachtig, uitstekend onderhouden en bepaald niet gemakkelijk. De holes zijn in lusjes van drie rondom het clubhuis gedrapeerd. 

  

Reserveren is voor leden niet nodig. Even aanmelden via de digitale spiraal in het clubhuis volstaat, waarna je zo de baan inloopt.  

 

Bij Albatross staan gezelligheid en fairplay voorop. Uiteraard wordt in de baan op het scherpst van de snede strijd geleverd, maar altijd op sportieve en kameraadschappelijke wijze. Bij Albatross golf je voor je plezier, zelfs op dagen dat het resultaat te wensen overlaat. Als u een ronde wilt lopen kunt u van Maart tot en met Oktober doordeweeks tussen 10.00-15.00 uur en in het weekend en op feestdagen van 10.00-12.00 bellen met de caddiemaster, 076-5419449. Van November tot en met Februari is de caddiemaster te bereiken van 11.00 tot 14.00 uur.

 

Lid worden

Nieuwe leden zijn van harte welkom bij Albatross. Dat geldt des te meer als u vrijwilligerswerk wilt verrichten, zodat onze vereniging kan blijven groeien en bloeien. Albatross kent verschillende lidmaatschapsvormen. Allereerst is er het volledig lidmaatschap. Daarmee kunt u op elke gewenste dag en tijdstip spelen. De kosten voor het lidmaatschap bedragen in het eerste jaar € 695.

Daarnaast kennen we het '4 tot 10 lidmaatschap'. Dat biedt de mogelijkheid om in het weekend en op doordeweekse dagen te spelen na 16.00 uur en voor 10.00 uur. (Van november tot en met februari na 14.00 uur.)

Voor mensen die alleen van vrijdagavond tot en met zondagavond willen spelen, heeft Albatross het weekendlidmaatschap. 

 

Sinds kort biedt Albatross ook een strippenkaart aan, voor € 250. Daarmee is het mogelijk tien rondes van negen holes te lopen. De kaart kan worden aangevraagd via een e-mail aan info@albatrossgolf.nl.

 

Jeugdleden kunnen zich aanmelden via de Jeugdpagina op deze website. Businessclubleden kunnen zich aanmelden via de Businessclubpagina.

Beëindiging van het lidmaatschap dient schriftelijk te gebeuren, voor 1 november.

 

DOWNLOAD HIER HET INSCHRIJFFORMULIER

 

Zie hier de TARIEVEN LIDMAATSCHAP 2020

 • *

Gasten

Bij Golfvereniging Albatross heten wij gasten zeven dagen per week van harte welkom. Wij hopen dat u een plezierige en sportieve dag beleeft op onze prachtige golfbaan. Bij Albatross kennen wij geen starttijden, maar maken we gebruik van de digitale ballenspiraal. De caddiemaster helpt u hier graag bij.

 

Caddiemaster

Telefoonnummer 076-5419449

Van Maart tot en met Oktober op maandag t/m vrijdag van 10.00-15.00 uur

In het weekend en op feestdagen van 10.00-12.00 uur.

Van November tot en met Februari iedere dag van 11.00-14.00 uur.

E-mailadres caddiemaster@albatrossgolf.nl      

 1. Greenfee-spelers

  Als greenfee- en alliantiespelers bent u van harte welkom bij Albatross, wanneer:

  • U minimaal handicap 54 heeft
  • U een handicapbewijs kunt overleggen op de speeldag

  Per flight mag de totale handicap niet hoger zijn dan 96 (108 bij een flight van 2 personen) om de doorstroom in de baan optimaal te houden. Wij vragen greenfee- en alliantiespelers vooraf te bellen met de caddiemaster om een indicatie-starttijd af te spreken. Telefoonnummer 076-5419449 (bereikbaar doordeweeks tussen 10.00-15.00 uur (in de winterperiode van 11.00 - 14.00 uur), in het weekend en op feestdagen van 10.00-12.00 uur (in de winterperiode van 11.00 - 14.00 uur).

  Het is ook verstandig vooraf op de website de baanstatus en agenda te raadplegen. 

   

  Albatross biedt ook een strippenkaart aan, voor €250. Daarmee is het mogelijk tien rondes van negen holes te lopen. De kaart kan worden aangevraagd via een e-mail aan info@albatrossgolf.nl.

   

 1. Introducees

  Gasten van leden kunnen geïntroduceerd worden door een meespelend lid. Leden mogen maximaal twee introducées tegen gereduceerd tarief laten spelen, een extra introducé betaalt het reguliere greenfee-tarief. Wij vragen het Albatross-lid dat vooraf door te geven aan de caddiemaster. Per flight is voor een tweebal maximaal HCP 108 toegestaan, voor een drie- of vierbal max HCP 96.

   

  Introducees worden uitsluitend toegelaten onder begeleiding van een spelend lid van Albatross. De kosten bedragen €20 voor negen en €30 voor achttien holes. Een geldig GVB is verplicht. Introducees mogen maximaal vier keer per jaar op Albatross spelen.

    

  Gasten mogen gratis gebruik maken van de driving range. Gasten die alleen voor de driving range komen betalen € 2,50.

   

   

   

   

Tarievenlijst

 

9 holes

18 holes

Greenfee spelers

€ 30,00

€ 45,00

Introducées

€ 20,00

€ 30,00

Handicart met handicart pas

€  4,50

€  4,50

Handicart voor lang geblesseerde leden

€  4,50

€  4,50

Bijrijder handicart met handicart pas

€  2,00

€  2,00

Bijrijder handicart zonder handicart pas

€  7,50

€  7,50

Buggy zonder handicart pas 1 of 2 personen

€ 15,00

€ 15,00

Gebruik driving range voor spelende gasten

Gratis

Gratis

Gasten voor uitsluitend de driving range

€  2,50

€  2,50

 

Clubhuisreglement en overige huisregels

Voor een goede sfeer in en rond het clubhuis is het nodig dat leden en gasten zich aan onze huisregels houden.

Bekijk onze huisregels
 • Het clubhuis is toegankelijk voor leden en introducees, oud-leden, greenfee-spelers, leden van de Golfalliantie, sponsoren, baanpersoneel en golfprofessionals.
 • Het is aan de bezoeker om het clubhuis in een behoorlijke staat te houden en zich op passende wijze te gedragen.
 • Rommel en afval achterlaten in de baan is uiteraard uit den boze.
 • Voor dieren is het clubhuis 'out of bounds'. Huisdieren op het terras mag wel, mits ze anderen niet tot last zijn. 
 • Golfschoenen zijn in het clubhuis toegestaan met uitzondering van het restaurantgedeelte, herkenbaar aan de vloerbedekking.
 • Schoenen dienen voor het betreden van het clubhuis schoongemaakt te zijn (vrij van zand en/of gras) Gebruikt u daarvoor de schoenborstels bij de ingang.
 • Meegebrachte etenswaren en drankjes mogen niet worden genuttigd in het clubhuis of op het terras.
 • Leden zijn verantwoordelijk voor het gedrag van hun introducees.
 • Wij verwachten dat leden en gasten gangbare golfkleding of vergelijkbare sportieve kleren dragen. Joggingpakken, leggings en badkleding horen niet thuis op de golfbaan of in het clubhuis.
 • Parkeren is uitsluitend toegestaan in de aangegeven vakken. 
 • Het bestuur kan de huisregels - al dan niet tijdelijk - aanpassen.

Overige informatie:

 • In het clubhuis is een EHBO-set en een defibrillator aanwezig.
 • De dames- en heren kleedruimten zijn voorzien van kleine lockers die door de leden en gasten als daglocker gebruikt mogen worden.
 • De vereniging aanvaardt geen aansprakelijkheid voor diefstal of beschadiging van in lockers opgeborgen goederen.
Verberg

Bestuur

 • *

  André Roovers

  Secretaris

  *

  Rob Tebbe

  Penningmeester

  *

  Klaas van Raaphorst

  Bestuurslid (baancommissie)

 • *

  Bert Liebregts

  Bestuurslid (wedstrijdcommissie)

U kunt contact opnemen met het bestuur via E-mail: bestuur@albatrossgolf.nl

Historie

 

Bekijk onze historie

Historie Golfvereniging Albatross

 

Golfvereniging Albatross is ondergebracht in de Stichting Bosdal, welke Stichting als rechtspersoon voor de Vereniging optreedt.  De golfbaan van Albatross is ontworpen door de Nederlandse baanarchitect Alan Rijks.

 

Golfvereniging Albatross is 15 april 1987 opgericht door een aantal hockeyvrienden uit Breda waarvan Paul Steverink de initiatiefnemer was.De eerst gekozen voorzitter was John van Baardwijk.

 

Op dat moment was er nog geen golfbaan. Er werd geoefend rondom de hockeyvelden van Zwart/Wit en uitgeweken naar golfbanen in de omgeving.

 

De Bredase Golfvereniging Albatross koos in november 1988 voor de huidige locatie, het voormalige hockeycomplex van de gemeente Prinsenbeek, in afwachting van een 18 holesbaan aan de rand van het Mastbos, genaamd ‘t Hout.

 

Door tegenwerking van milieugroepen is dat plan nooit doorgegaan.

In augustus 1989 waren de eerste 3 holes bespeelbaar, waarna in september 1990 de volgende 3 holes en in 1992 totaal 9 holes beschikbaar waren.

Het toenmalige hockeyclubhuis werd in 1996 gerenoveerd en uitgebreid en na enkele aanpassingen is het nu ons huidige clubhuis, gelegen als een klaverblad in het midden van de baan.

 

In 1997 werd door de NGF de A-status verleend.

Later zijn er een nieuwe drivingrange, machine- en buggyloods gebouwd. De laatste aanpassingen zijn nieuwe terrassen, trolley- en toiletruimten geweest.

 

Dit alles gelegen op het   landgoed Bosdal, gesticht in 1648 door jonkheer Cannaerts en later bewoond door graaf van Bylandt. In 1946 werd het gekocht door een fam. Korteweg die het pand helaas heeft gesloopt en in 1968 kwam het landgoed in bezit van de gemeente Prinsenbeek.         

 

Na de annexatie van de gemeente Prinsenbeek ligt de golfbaan weer op Bredaas grondgebied.

 

Albatross, met deze vogel als logo, is een Vereniging met een 9 holes golfbaan, waar het plezierig is om lid te zijn.

Verberg