Menu
 • Kleinschalig en gezellig
  Prachtige holes, tussen bomen en vijvers
  Kleinschalig en gezellig
 1. Over ons

  Golfvereniging Albatross is een kleine club, met negen holes. Desondanks zijn we groots in datgene wat we te bieden hebben. De baan is prachtig, uitstekend onderhouden en bepaald niet gemakkelijk. Voor wie sportief wil ontspannen in de buitenlucht is Albatross 'the place to be'.

  Het clubhuis is comfortabel en biedt de gelegenheid om zowel de innerlijke als de uiterlijke mens te verzorgen.

  Tijdens het buitenseizoen wordt een groot aantal golfevenementen georganiseerd, zodat het verenigingsleven volledig tot bloei kan komen.

  Voor leden die hun spel willen verbeteren - en wie wil dat nou niet? - staat onze golfpro Rutger Mensen klaar om les te geven.

   

  De informele sfeer van Albatross maakt het lidmaatschap extra plezierig. Dankzij het kleinschalige karakter kennen de meeste leden elkaar. Ook zonder flightgenoot kun je terecht. De kans is groot dat je kunt aansluiten bij een andere flight.

   

  Een rondje golf vergt tijd. Maar ook als dat schaars is, kun je uit de voeten. Reserveren is voor leden nooit nodig. Even aanmelden in het clubhuis volstaat, waarna je zo de baan inloopt voor achttien, negen of zelfs voor drie of zes holes. De holes zijn in lusjes van drie rondom het clubhuis gedrapeerd. Heb je een uurtje over? Gaan!

   

 1. Sportief en sociaal

  Bij Albatross staan gezelligheid en fairplay voorop. Uiteraard wordt in de baan op het scherpst van de snede strijd geleverd, maar altijd op sportieve en kameraadschappelijke wijze. Bij Albatross golf je voor je plezier, zelfs op dagen dat het resultaat te wensen overlaat.
  Van leden verwachten we dat ze een bijdrage leveren aan het clubgevoel, in de ruimste zin van het woord. Natuurlijk zien we graag dat leden zich melden voor een van de vele vrijwilligerstaken. Er is meer dan genoeg te doen om vereniging en golfbaan in optima forma te houden. Maar ook leden die er niet voor kiezen om vrijwilligerswerk te doen, kunnen bijdragen aan het clubgevoel. Dat kan door mee te doen aan een van de vele activiteiten of door een drankje of hapje te nemen in het clubhuis of op het terras.
  Clubgevoel komt ook tot uiting in gedrag in de baan. Bedenk dat er voor, achter of naast u waarschijnlijk ook golfers lopen. Houdt hun veiligheid in het oog en pas uw tempo aan. Houdt de boel niet op, maar zwaai snellere spelers door. Is het zo druk, dat doorzwaaien geen zin heeft? Ga dan niet lopen 'drukken' en sla uw bal pas als dat 100 procent veilig is.
   

Lid worden

Nieuwe leden zijn van harte welkom bij Albatross. Dat geldt des te meer als u vrijwilligerswerk wilt verrichten, zodat onze vereniging kan blijven groeien en bloeien. Albatross kent verschillende lidmaatschapsvormen. Allereerst is er het volledig lidmaatschap. Daarmee kunt u op elke gewenste dag en tijdstip spelen. De kosten daarvan bedragen iets meer dan €900 per jaar, inclusief cateringfee van €70.

Daarnaast kennen we het '4 tot 10 lidmaatschap', voor mensen tot en met 55 jaar. Dat biedt de mogelijkheid om in het weekend te spelen en op doordeweekse dagen na 16.00 uur en voor 10.00 uur. (Van november tot en met februari na 15.00 uur.)

Voor mensen van 55 jaar of jonger die alleen van vrijdagavond tot en met zondagavond willen spelen, heeft Albatross het weekendlidmaatschap. 

 

Sinds kort biedt Albatross ook een strippenkaart aan, voor €250. Daarmee is het mogelijk tien rondes van negen holes te lopen. De kaart kan worden aangevraagd via een e-mail aan info@albatross.nl.

 

Jeugdleden kunnen zich aanmelden via de Jeugdpagina op deze website. Businessclubleden kunnen zich aanmelden via de Businessclubpagina.

Beëindiging van het lidmaatschap dient schriftelijk te gebeuren, voor 1 november.

 

DOWNLOAD HIER HET INSCHRIJFFORMULIER

 

Zie hier de TARIEVEN LIDMAATSCHAP 2019

 • *

Gasten

 1. Greenfee-spelers

  Greenfeespelers zijn van harte welkom. U dient zich vooraf te melden in het clubhuis. Dat is vanaf 08.00 uur geopend. Een greenfee voor achttien holes kost €45, een greenfee voor negen holes kost €30. U dient in het bezit te zijn van een geldig GVB. 

   

  Het is raadzaam vooraf te bellen met het clubhuis van Albatross als u wilt spelen (076-5419449). Er geldt een maximum voor het aantal gasten per dag, om drukte in de baan te voorkomen. Raadpleeg vooraf op de website de baanstatus en agenda. 

   

  Albatross biedt ook een strippenkaart aan, voor €250. Daarmee is het mogelijk tien rondes van negen holes te lopen. De kaart kan worden aangevraagd via een e-mail aan info@albatross.nl.

   

 1. Introducees

  Introducees worden uitsluitend toegelaten onder begeleiding van een spelend lid van Albatross. De kosten bedragen €20 voor negen en €30 voor achttien holes. Een geldig GVB is verplicht.

   

  Het Albatross-lid moet in het bezit zijn van een geldig taslabel. Per lid mogen maximaal twee personen tegelijkertijd geïntroduceerd worden. Per flight is voor een tweebal maximaal HCP 108 toegestaan, voor een drie- of vierbal max HCP 96.

   

  Introducees mogen maximaal vier keer per jaar op Albatross spelen.

   

   

Clubhuisreglement en overige huisregels

Voor een goede sfeer in en rond het clubhuis is het nodig dat leden en gasten zich aan onze huisregels houden.

Bekijk onze huisregels
 • Het clubhuis is toegankelijk voor leden en introducees, oud-leden, greenfee-spelers, leden van de Golfalliantie, sponsoren, baanpersoneel en golfprofessionals.
 • Het is aan de bezoeker om het clubhuis in een behoorlijke staat te houden en zich op passende wijze te gedragen.
 • Rommel en afval achterlaten in de baan is uiteraard uit den boze.
 • Voor dieren is het clubhuis 'out of bounds'. Huisdieren op het terras mag wel, mits ze anderen niet tot last zijn. 
 • Golfschoenen zijn in het clubhuis toegestaan met uitzondering van het restaurantgedeelte, herkenbaar aan de vloerbedekking.
 • Schoenen dienen voor het betreden van het clubhuis schoongemaakt te zijn (vrij van zand en/of gras) Gebruikt u daarvoor de schoenborstels bij de ingang.
 • Meegebrachte etenswaren en drankjes mogen niet worden genuttigd in het clubhuis of op het terras.
 • Leden zijn verantwoordelijk voor het gedrag van hun introducees.
 • Wij verwachten dat leden en gasten gangbare golfkleding of vergelijkbare sportieve kleren dragen. Joggingpakken, leggings en badkleding horen niet thuis op de golfbaan of in het clubhuis.
 • Parkeren is uitsluitend toegestaan in de aangegeven vakken. 
 • Het bestuur kan de huisregels - al dan niet tijdelijk - aanpassen.

Overige informatie:

 • In het clubhuis is een EHBO-set en een defibrillator aanwezig.
 • De dames- en heren kleedruimten zijn voorzien van kleine lockers die door de leden en gasten als daglocker gebruikt mogen worden.
 • De vereniging aanvaardt geen aansprakelijkheid voor diefstal of beschadiging van in lockers opgeborgen goederen.
Verberg

Bestuur

 • *

  Norbert Kuijper

  Voorzitter

  *

  André Roovers

  Secretaris

  *

  Rob Tebbe

  Penningmeester

 • Femke Kruijt

  Femke Kruijt

  Bestuurslid (hospitality)

  *

  Klaas van Raaphorst

  Bestuurslid (baancommissie)

  *

  Bert Liebregts

  Bestuurslid (wedstrijdcommissie)

U kunt contact opnemen met het bestuur via E-mail: bestuur@albatrossgolf.nl

Historie

 

Bekijk onze historie

Historie Golfvereniging Albatross

 

Golfvereniging Albatross is ondergebracht in de Stichting Bosdal, welke Stichting als rechtspersoon voor de Vereniging optreedt.  De golfbaan van Albatross is ontworpen door de Nederlandse baanarchitect Alan Rijks.

 

Golfvereniging Albatross is 15 april 1987 opgericht door een aantal hockeyvrienden uit Breda waarvan Paul Steverink de initiatiefnemer was.De eerst gekozen voorzitter was John van Baardwijk.

 

Op dat moment was er nog geen golfbaan. Er werd geoefend rondom de hockeyvelden van Zwart/Wit en uitgeweken naar golfbanen in de omgeving.

 

De Bredase Golfvereniging Albatross koos in november 1988 voor de huidige locatie, het voormalige hockeycomplex van de gemeente Prinsenbeek, in afwachting van een 18 holesbaan aan de rand van het Mastbos, genaamd ‘t Hout.

 

Door tegenwerking van milieugroepen is dat plan nooit doorgegaan.

In augustus 1989 waren de eerste 3 holes bespeelbaar, waarna in september 1990 de volgende 3 holes en in 1992 totaal 9 holes beschikbaar waren.

Het toenmalige hockeyclubhuis werd in 1996 gerenoveerd en uitgebreid en na enkele aanpassingen is het nu ons huidige clubhuis, gelegen als een klaverblad in het midden van de baan.

 

In 1997 werd door de NGF de A-status verleend.

Later zijn er een nieuwe drivingrange, machine- en buggyloods gebouwd. De laatste aanpassingen zijn nieuwe terrassen, trolley- en toiletruimten geweest.

 

Dit alles gelegen op het   landgoed Bosdal, gesticht in 1648 door jonkheer Cannaerts en later bewoond door graaf van Bylandt. In 1946 werd het gekocht door een fam. Korteweg die het pand helaas heeft gesloopt en in 1968 kwam het landgoed in bezit van de gemeente Prinsenbeek.         

 

Na de annexatie van de gemeente Prinsenbeek ligt de golfbaan weer op Bredaas grondgebied.

 

Albatross, met deze vogel als logo, is een Vereniging met een 9 holes golfbaan, waar het plezierig is om lid te zijn.

Verberg