Menu
 • Oog van de meester
  Voor beginners en gevorderden
  Oog van de meester

Rutger Mensen - Albatross Pro

 1.  

   

  'Al tijdens mijn middelbare school vond ik het super leuk om training te geven en gaf ik al training aan jeugdhockey teams. De keuze voor een vervolgopleiding was dus eenvoudig en ik ging naar het CIOS om sportleraar te worden. Na het afronden van deze opleiding ben ik tennisles en hockeytraining gaan geven. Mijn moeder haalde mij een keer over een golfles mee te volgen en ik was meteen verkocht. Binnen een jaar voldeed ik aan de eisen om naar de PGA opleiding voor golfprofessional B te gaan en rondde deze twee jaar later ook af. Het A-diploma volgde weer twee jaar later.'

 1. *
Lees verder

'De ambitie om zelf topspeler te worden heb ik nooit gehad, hoewel er wel een aanbieding van een sponsor lag. Ik was naar mijn idee al te oud om de top te bereiken. Bovendien haalde ik meer voldoening uit het beter maken van anderen. Wel heb ik met hockey nog een jaar hoofdklasse gespeeld.' 

 

Ik vind het belangrijk op de hoogte te blijven van recente ontwikkelingen in de golfsport en volg daartoe geregeld cursussen. In 2016 heb ik het TPI-diploma gehaald, bij het Titleist Performance Institute.

Titleist heeft een programma ontwikkeld, samen met bewegingswetenschappers, fitnessinstructeurs, fysiotherapeuten en golfleraren. Dat programma draait om de golfswing. Een golfswing is een complexe beweging die door iedereen anders gemaakt wordt. Geen lichaam is immers hetzelfde.

TPI heeft een test ontwikkeld om te kijken welke mogelijkheden iemand heeft om een goede swing te maken. Zijn er beperkingen dan kunnen deze getraind worden of kan een TPI-fysiotherapeut hulp bieden.

 

Doel: Het aanleren van een swing die bij uw lichaam past, een constant haalbaar resultaat geeft en nog jaren zonder klachten kan worden uitgevoerd.

 

TPI gelooft niet in één manier om te swingen maar in een onbeperkt aantal swingstijlen. Er is wel één effectieve manier voor iedere speler gebaseerd op waar een speler fysiek toe in staat is.

Verberg

Lessen en tarieven

Om het spel te verbeteren zijn er verschillende mogelijkheden.

Door het jaar heen worden er verschillende groepsactiviteiten aangeboden via de website, lichtkrant en mail. Er zijn inlooplessen in bepaalde periodes en er worden regelmatig aanbiedingen gedaan voor groepslessen waarvoor per groep of individueel kan worden ingeschreven.

Tevens worden er lessen worden aangeboden voor een bepaald dagdeel of dag met

diverse interessante onderwerpen (workshop of specifieke clinic )

Lees verder

Een TPI test om de mogelijkheden van uw lichaam te testen kan alleen individueel en zal in een privéles moeten worden gepland.

  

Uiteraard is het ook mogelijk om uw swing individueel te trainen. Alle aandacht is op u en uw vorderingen gericht en dit zal zeker sneller gaan dan in een groep.

 

Lestarieven privé

25 min 1pers            €25

50 min 1,2 pers        €50

 

Bij vooruitbetaling van een 10 ritten leskaart krijgt u de 11e les gratis. De leskaart is een jaar geldig.

 

Lessen kunnen online worden ingeboekt via de link elders op deze pagina, via rutgermensen.proagenda.com of na persoonlijk contact met mij.

Mijn mobiele nummer: 06-23003911

  

Clinics en bedrijfslessen

Als u een leuke leerzame middag wilt hebben met een aantal mensen kunt u natuurlijk bij mij terecht voor een golfclinic.

Of het nu met een bedrijf is of met een aantal vrienden, kennismaken met de golfsport kan leuk en gezellig zijn.

 

Op aanvraag kan ik voor u een passende offerte maken.

 

Binnen uw bedrijf bestaat wellicht belangstelling om in een groep de golfsport beter te leren kennen zodat u straks in de baan kunt spelen met klanten. Uiteraard kan ik daar een passend arrangement voor bedenken.

 

Voor meer informatie:

 

Rutger.mensen@ziggo.nl of 06-23003911

 

Verberg